Home
Nieuws
Agenda
Organisatie
Over MOT
Media
Contact

Nieuws

Afbeelding van MOT Nederland krijgt vorm
MOT Nederland krijgt vorm

16 maart 2015
Afbeelding van President Noorwegen geeft prijs aan MOT Noorwegen
President Noorwegen geeft prijs aan MOT Noorwegen

14 januari 2015
Afbeelding van MOT Global Bijeenkomst
MOT Global Bijeenkomst

15 september 2014
 
 
 

MOT Global Bijeenkomst

Trondheim Noorwegen 
15 september 2014
Trondheim Noorwegen
MOT Nederland in ontwikkeling

Na enkele jaren geleden op het logo van MOT te zijn gestuit op een trainingspak van Noorse Taekwon-Do team is er ondertussen 6 jaar verstreken. In de afgelopen jaren heb ik veel meegekregen van dit programma ter ondersteuning van jongeren tussen 12-18 jaar oud.

Het doel is simpel, jongeren leren om te leren te durven leven, durven voor anderen te zorgen en de moed te hebben om nee tegen zaken te zeggen. Maar hoe voeren we dit uit?

Deze zoektocht in het verkrijgen van informatie en de ombouw naar de situatie in Nederland heeft enige voorbereidingstijd gekost. Materialen verzamelen, inzicht krijgen, opleiding volgen, handboeken vertalen en langzaam een netwerk opbouwen hiervoor. Dit is de afgelopen jaren gelukt en nu zijn we weer een stap verder.

Afgelopen week was er de jaarlijkse bijeenkomst van alle MOT leiders in het land en voor de eerste keer was er ook de meeting van het GLOBAL team bestaande uit, Noorwegen, Zuid Afrika, Denemarken, Thailand en de nieuwkomer Nederland.

Tijdens deze week werden diverse zaken behandeld zoals opleidingen, inspirational workshops, een gala met prijsuitreikingen voor de beste gemeente, groep en individu. Verder ook veel optredens van talentvolle jonge mensen op verschillende gebieden (zang maar ook tricking wereldkampioen met een bal)

Na meer dan 17 jaar geleden dit te zijn gestart heeft Atle Varvik, Sigrun Varvik en Johann Olav Koss een prachtige community gebouwd waar mensen om elkaar geven.

Het mooie van dit programma ligt hem in het feit dat er een commitment wordt gevraagd waardoor een maatschappij wordt gedragen door grote groepen. Dit wordt na vele jaren door nu 147 gemeenten in Noorwegen gedragen en op het gala gaven de premier en de minister van gezondheid een videoboodschap af ter ondersteuning van dit programma.

Zowel sportieve als zakelijke ondersteuners zijn er aanwezig die het gedachten van MOT uitdragen, bijv. 8 voetbalteams uit de Noorse eredivisie dragen het logo. Het bedrijfsleven ondersteunt gaarne MOT omdat dit een bijdrage levert aan de filosofie van hun bedrijf en een goede uitstraling heeft. Tijdens deze week werd uit 10 initiatieven MOT gekozen tot de winnaar van de Reitan prijs. (dit is een groep met 4000 supermarkten en een oliemaatschappij onder zijn beheer) ter waarde van 2.000.000 kronen (250.000 euro) ter ondersteuning van het MOT programma.

Na de festiviteiten is het MOT Global team naar het MOT kamp gegaan om daar de eerste stappen in een wereldwijd netwerk op te gaan zetten. Een kamp wat een oude legerbasis is geweest en door de gemeente aan MOT kosteloos is overgedragen om haar activiteiten te kunnen uitvoeren. Een zeer inspirerende omgeving waar nieuwe leiders voor de toekomst worden gebouwd!

Al met al een goede week en MOT Nederland staat op het punt om te gaan starten. Aan ons de taak dit programma bekend te gaan maken in Nederland. We hebben er vertrouwen dat naast het Tigers programma wat wij in het verleden hebben opgezet en als erkende interventie door de overheid hebben gekregen dit ook met dit programma gaat lukken.

Voor meer vragen schroom niet om ons te benaderen.

Het MOT Team,

Harry van Schaik 'Active and Involved'

Links